Veelgestelde vragen

 1. Ik ben hoog opgeleid, dus ik heb die informatiebrochure niet nodig?
  Dit is een grote misvatting. Het onderzoek naar de rijgeschiktheid is daarvoor te ingewikkeld. In mijn praktijk gaat het in 80% van de gevallen mis omdat men niet weet waarom bepaalde vragen worden gesteld en wat de consequenties zijn van bepaalde antwoorden. Met name door de vele strikvragen, is het erg belangrijk dat de betrokkene zich goed voorbereid en weet met welke bedoelingen bepaalde vragen worden gesteld. Voor proefwerken, tentamens en zelfs voor een psychologisch onderzoek bereidde u zich vroeger toch ook (enigszins) voor? Voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid geldt dat niet anders. U vergoot daarmee de kans dat u het onderzoek met succes doorloopt en uw rijbewijs kunt behouden.
 2. Ik heb elders al informatie gevonden op het internet over het onderzoek naar de rijgeschiktheid. Waarom zou ik dan de informatiebrochure bestellen?
  De informatie die u elders op het internet mogelijk kunt vinden, is niet volledig en is afkomstig van leken, en niet van een gespecialiseerde advocaat met jarenlange ervaring met het onderzoek naar de rijgeschiktheid. Wat op het internet niet te lezen is, is met welke bedoeling bepaalde vragen worden gesteld en welke strikvragen er bestaan.
 3. Wat staat er in de informatiebrochure beschreven?
  In de informatiebrochure leggen wij u uit wat het onderzoek naar de rijgeschiktheid precies inhoudt. De informatiebrochure bevat veel tips en waarschuwingen voor (strik)vragen. Wij leggen u de strekking en achtergronden bij de belangrijkste vragen uit zodat u begrijpt waarom de vragen worden gesteld. Dit geeft u meer kans om de vorderingsprocedure met goed gevolg te doorlopen en uw rijbewijs teVoor een compleet overzicht van de verschillende onderwerpen verwijzen wij u naar de inhoudsopgave op onze website.
 4. Is de informatiebrochure voor iedereen goed leesbaar?
  Hoewel het vaak lastig is om vaktermen te vertalen in “normaal Nederlands”, hebben wij onze uiterste best gedaan om de informatiebrochure voor u zo begrijpelijk mogelijk op te stellen. Voor het geval u na lezing van de informatiebrochure nog vragen hebt, staat het u vrij om contact met ons op te nemen. Wij zullen u – bij wijze van aanvullende service – gratis adviseren en al uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Onze contactgegevens vindt u op deze website.
 5. Hoe lang duurt het voordat ik de informatiebrochure ontvang?
  De informatiebrochure wordt u per e-mail toegestuurd, zodra de betaling door ons is ontvangen. Indien u betaalt via Ideal, ontvangt u de informatiebrochure automatisch na voltooiing van de transactie. Indien u ervoor kiest om te betalen via internetbankieren, duurt dient eerst het bedrag te zijn bijgeschreven op onze bankrekening. U doet er verstandig aan de betaling per e-mail aan ons te bevestigen, zodat wij dit direct kunnen nagaan.
 6. Waarom biedt u een informatiebrochure aan over het onderzoek naar de rijgeschiktheid?
  De informatiebrochure “onderzoek naar de rijgeschiktheid” hebben wij opgesteld omdat wij merkten dat veel van onze clienten volkomen ten onrechte als alcoholmisbruiker werden aangemerkt. Wij zijn er niet op tegen dat werkelijke alcoholmisbruikers uit het verkeer worden geweerd door hun rijbewijs af te maken, maar het is niet terecht wanneer het rijbewijs op onjuiste gronden ongeldig wordt verklaard omdat iemand de vragen van de psychiater wellicht iets “verkeerd” heeft beantwoord omdat hij de strekking van de vragen niet begrijpt.
  Meer informatie over de redenen waarom wij een informatiebrochure bieden› 
 7. Mijn rijbewijs is door het CBR ongeldig verklaard. Wat nu?
  Wanneer het CBR uw rijbewijs al ongeldig heeft verklaard, heeft het geen zin om de informatiebrochure te bestellen. Wel is het verstandig om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij u rechtsbijstand kunnen verlenen. U kunt binnen 6 weken na de dagtekening van het besluit tot ongeldigverklaring van uw rijbewijs een bezwaarschrift indienen bij het CBR. Omdat het gaat om een zeer ingewikkelde procedure, waar zelfs maar een paar advocaten in Nederland zich aan wagen, adviseren wij u niet om zelf een bezwaarschrift in te dienen.
Uzelf goed voorbereiden op het CBR onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure