Pas op voor telefonisch intakegesprek Rijbewijsbelang bij psychiatrisch onderzoek CBR

Even een waarschuwing voor de werkwijze van o.a. Rijbewijsbelang in het kader van de psychiatrische keuringen. Waar de meeste psychiaters het onderzoek van de psychiater en het vraaggesprek (de anamnese) samen laten vallen tijdens een afspraak / gesprek, werkt Rijbewijsbelang anders. Rijbewijsbelang heeft vooraf een telefonisch intakegesprek met de betrokkene en plant pas later het onderzoek met de psychiater. In de brief over de telefonische intake wordt er luchtig gedaan over het intakegesprek, waarbij veel cliënten het idee hebben dat dit niet zoveel voorstelt. Wij zien steeds vaker dat cliënten onvoorbereid dit gesprek ingaan, terwijl juist dit intakegesprek het belangrijkste onderdeel is van het onderzoek.

Tijdens het intakegesprek krijgt u die vragenlijst die ook in de brochure ‘onderzoek naar de rijgeschiktheid’ is te vinden met alle strikvragen en valkuilen. Als u dit intakegesprek bij Rijbewijsbelang al niet goed doet, bent u bij de rest van het onderzoek kansloos. Zelfs als uw bloed- of urinewaarden verder goed zijn en het gesprek met de psychiater, wat vaak niet meer dan een paar minuten behelst, verder goed verloopt, wordt u dan toch afgekeurd op basis van de antwoorden die u tijdens het intakegesprek hebt gegeven.

Voorbereiding op dit intakegesprek is derhalve echt belangrijk! Bestel de informatiebrochure via de website en maak eventueel een afspraak met een van de advocaten voor het doornemen van de vragenlijst ter voorbereiding op het intakegesprek. Voor deze voorbereiding kunt u zaak aanmelden via het aanmeldingsformulier op onze website. Aanmelding verplicht u tot niets. De advocaat zal u eerst uitleggen wat hij/zij voor u kan betekenen en wat de kosten hiervan zijn.

Uzelf goed voorbereiden op het CBR onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure