Bloedonderzoek CBR

Het bloedonderzoek bij het CBR is anders dan het bloedonderzoek waarbij alcoholgebruik kan worden vastgesteld door de politie, kort na de aanhouding. Via het bloedonderzoek van het CBR wordt niet zozeer gekeken of u alcohol in uw bloed hebt zitten, maar kijkt het CBR naar de leverwaarden. Wanneer uw in de afgelopen 3 - 6 maanden overmatig alcohol hebt gebruikt, kan dit worden geconstateerd via het bloedonderzoek.

N.B. Het bloedonderzoek bij het CBR is dus een ander onderzoek dan het bloedonderzoek dat de politie kan laten verrichten bij een verdenking van het rijden onder invloed van alcohol!

Aanvraagformulier bloedonderzoek CBR

Het CBR bloedonderzoek dient plaats te vinden in een door het CBR aangewezen ziekenhuis bij u in de buurt. Soms komt het voor dat het bloedonderzoek gelijktijdig plaatsvindt met het onderzoek bij de psychiater. Een arts zal dan bloed bij u afnemen ten behoeve van het CBR onderzoek.

U ontvangt dan een brief van het CBR met als bijlage het aanvraagformulier voor bloedafname. U moet die brief meenemen naar het laboratorium of het ziekenhuis bij de bloedafname.

Testen bloedonderzoek CBR

Door het CBR wordt bij het bloedonderzoek o.a. getest op de volgende bloedwaarden:
1 ASAT/ALAT
2 GAMMA-GT (GGT)
3 %CDT
4 MCV (mean corpusculair volume)

Iedere waarde weer kan iets zeggen over het alcoholgebruik van een persoon, zeker wanneer meerdere waarden verhoogd zijn. Toch kunnen de bloedwaarden ook weer door andere redenen verhoogd zijn. Verhoogde bloedwaarden hoeven dus niet altijd een aanwijzing te zijn voor alcoholmisbruik. Zijn uw bloedwaarden verhoogd, dan hoeft u zich dus niet neer te leggen bij een een diagnose alcoholmisbruik. Wij werken samen met verschillende deskundigen (o.a. bloedchemicus en psychiaters) om deze diagnose aan te kunnen vechten. 

Wilt u meer weten over het bloedonderzoek bij het CBR of wilt u hulp bij het aanvechten van de uitslag van het bloedonderzoek dan wel de diagnose alcoholmisbruik, neem dan direct contact met ons op

Bloedonderzoek slechts klein onderdeel CBR onderzoek

Het bloedonderzoek van het CBR vormt echter maar een klein onderdeel van het algehele CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid. Van onze cliënten slaagt het merendeel wel voor het bloedonderzoek. Daar zit het probleem niet zo. Het venijn van het CBR onderzoek zit met name bij het vraaggesprek met de psychiater. Tijdens dat vraaggesprek zult u vele strikvragen krijgen die bij onjuiste beantwoording al snel tot de diagnose alcoholmisbruik zullen leiden. Zo kan het gebeuren dat bij u geen verhoogde bloedwaarden worden geconstateerd, en dat het CBR bloedonderzoek geen aanwijzing voor alcoholmisbruik oplevert, maar dat u vervolgens toch het rijbewijs kwijt raakt, omdat u de "verkeerde" antwoorden hebt gegeven tijdens het vraaggesprek. U kunt dit echter voorkomen. U kunt uzelf voorbereiden op het CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid. Het is belangrijk om te weten waarop precies wordt gelet, en welke vragen er worden gesteld, alsook met welke bedoeling die vragen worden gesteld, zodat voorkomen kan worden dat u uw rijbewijs kwijt raakt, terwijl u in werkelijkheid geen alcoholist bent.

Informatiebrochure downloaden

U kunt onze informatiebrochure downloaden via de onderstaande link. Wacht daar niet mee tot daags voor het CBR onderzoek bij de psychiater, maar wees er op tijd bij, zodat u in alle rust de zeer uitgebreide informatiebrochure (>100 pagina's) kunt doorlezen. Bij vragen kunt u bovendien altijd gebruik maken van een telefonisch consult met een advocaat voor eventueel nader advies (inbegrepen na downloaden informatiebrochure).

Informatiebrochure CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid>

Laat uw bloed testen

Wilt u voor het CBR onderzoek zekerheid dat uw bloed geen verhoogde waarden bevatten die kunnen wijzen op alcoholmisbruik, dan kunt u vooraf een bloedonderzoek laten verrichten. In de informatiebrochure leest u hier meer over.

Uzelf goed voorbereiden op het CBR onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure