80% komt niet door het CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid

Maar liefst 80% van de personen aan wie door het CBR een onderzoek naar de rijgeschiktheid wegens alcohol of drugs wordt opgelegd, komt niet door dat onderzoek heen.

Onderzoek KRO Reporter

Acht op de tien mensen die de CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid van het CBR moet ondergaan, slaagt hier dus niet voor. Dit blijkt uit onderzoek van KRO-reporter

Dat meldt KRO-NCRV Reporter Radio op basis van gegevens van het CBR die zij hebben onderzocht.

Alcoholist na 1 keer drinken

Ook als u pas voor de eerste keer bent gepakt wegens rijden onder invloed, loopt u een groot risico om uw rijbewijs voor langere tijd kwijt te raken. In onze praktijk komen met name cliënten die echt geen alcoholprobleem hebben, hetgeen ook volgt uit de normale bloedwaarden die uit het onderzoek naar voren kwamen. Toch werd hun rijbewijs ongeldig verklaard. En waarom? Omdat zij “verkeerd” hebben geantwoord op de vele strikvragen die tijdens het onderzoek worden gesteld. Het CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid bevat veel strikvragen en valkuilen waardoor ook niet-alcoholisten een grote kans lopen om hun rijbewijs kwijt te raken.

> 'alcoholist' na 1 keer drinken

Telegraaf: onderzoek CBR is een wassen neus

Ook uit een recent artikel in de Telegraaf blijkt dat u echt moet oppassen voor het psychiatrisch onderzoek van het CBR. Het zit vol strikvragen en valkuilen, u krijgt vaak een korte (telefonische) intake, waarna de psychiater al vrij snel tot alcohol- en/of drugsmisbruik concludeert.

> CBR-test rijgeschiktheid door psychiaters 'wassen neus'

 

Uzelf goed voorbereiden op het CBR onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure